Alpok-Adria Konferencia

2014/10/02. - írta: Birkás Béla

2014 szeptember 18-20 között rendezték meg a 11. Alpok-Adria nemzetközi konferenciát, ahol én is részt vettem. 

Általában ez a konferencia a sokszínűségéről,a  témák változatosságáról híres, hiszen több európai országból érkeznek az előadók. Én a kutatásomhoz kapcsolódóan, a Machiavellizmust érintő szekcióban tartottam előadást 19-én, ami a visszajelzések alapján igen jól sikerült. Sőt, felkértek, hogy legyen ennek a szekciónak a levezető elnöke, ami egy igazi kihívás volt, tekintve, hogy angolul kellett az előadást is megtartani, és a szekciót is levezetni.

A másik két előadó a szekciómban, szinten igen érdeke kérdéseket feszegetett, így sokat beszélgettem velük. 

Szombaton még egy nagy előadás is volt a témában, amit Bereczkei Tamás tartott, akivel több közös projektet csináltunk már. 

Ja, és hogy miről tartottam előadást? 

Íme, az absztrakt: 

The shortage of previously used intelligence tests and new findings on Machiavellians’ strategic skills in long-term interactions raise a question regarding their intellectual abilities. To address our research question, we used a complex intelligence test suitable for measuring a wide set of cognitive abilities. One hundred fourteen subjects completed the Wechsler Adult Intelligence Scale and the Mach-IV test. Weak but significant relationships were found between Mach scores and IQ, Verbal IQ and Performance IQ.  The scores on the Working Memory Subscale were significantly associated with Mach scores, indicating a possibly superior reasoning skill, rapid problem solving, and flexible processing among Machiavellians. Furthermore, a positive correlation was found between Mach scores and scores on Perceptual Organization subscales that may imply advance skills in the processing of visual cues. In sum, we assume that Machiavellians are rational thinkers who apply logical rules to everyday situations and develop rewarding processes in a complex and unpredictable social situation

 

...és íme, a szekció beosztása (részlet a programfüzetből):

AA_2014.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magatartas.blog.hu/api/trackback/id/tr506752233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása