Minek dobnánk pénzt a kalapba?

2014/06/28. - írta: Birkás Béla

Ahogyan láttuk, számos kutatás mutatja, hogy a csoporton belüli, hosszabb távú együttműködés egyik alapelve a "tit for tat", vagyis a kölcsönösség, ám ezen elméletek, illetve a Fogolydilemma egy érdekes jelenséget nem képesek magyarázni: Miért dobunk pénzt egy koldus kalapjába? Feltehetően nem fogja a jövőben viszonozni a segítséget, és kicsi az esélye, hogy valamilyen közelebbi rokonságban állunk vele (akkor általában másként segítenénk neki). Nos, akkor miért?

 

beggar.jpg

Várom a tippeket....:-) Egy kis segítség: A megoldásnak köze van például a páva faroktollához, illetve ahhoz, hogy a hírességek sokszor miért jelennek meg ételosztásokon, vagy más karitatív eseményen, ahelyett, hogy bőkezűbben adakoznának...!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magatartas.blog.hu/api/trackback/id/tr526439501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása