Mosolyogj, és a világ visszamosolyog rád!

2015/04/15. - írta: Birkás Béla

A társas megismerés kutatása jórészt azzal foglalkozik, hogyan alakítunk ki másokról véleményt. Éppen emiatt, az is nagyon fontos, hogy megértsük, kielemezzük, hogy mások viselkedéséből, általában mire következtetnek mások. Így olyan általános érvényű, szabályszerűségeket regisztrálhatunk, mint pl. a mosoly, általában pozitív érzelmeket indukál másokban, így csökkenti a valószínűségét, hogy a másik dühbe gurul, vagy hogy negatív érzelmeket él át.

Természetesen, a mosoly sokféle helyzetben, sokféle indokból is felléphet, és ennek megfelelően, többféle "jelentést" is hordozhat, pl. flört, szimpátia, megnyugtatás, öröm, stb...A mosolygó arcokat megbízhatóbbnak és vonzóbbnak is tartjuk. Ráadásul, orvosi helyzetben, az orvosok mosolya szintén gyógyító erejű lehet, mert kis mértékben ugyan, de javítja a betegek immun-funkcióit! 

A mosolygás javíthatja két fél közötti kapcsolatot, mégpedig úgy, hogy a mosolygással nemcsak pozitív töltést adunk a beszélgetésnek, hanem érdeklődésünk is kifejezzük, hiszen a mosoly további beszédre sarkallhatja a másikat, így ő úgy érezheti, hogy figyelünk rá és érdekel minket, amit mond.

Végezetül, itt egy rövid, de annál elképesztőbb összefoglalás a mosolygásról, és "ami mögötte van"!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magatartas.blog.hu/api/trackback/id/tr487369664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása